На гостей чекає яскрава шоу-програма на історичну тематику, кінно-трюкові виступи, слов'янські забави, майстер-класи, смачні страви з багаття, прогулянки на конях і ще багато чого з життя Київської Русі.

Дуже символічно відзначати це свято саме в Князівстві Київська Русь, занурившись в епоху, коли зароджувалася державність на наших землях, у часи величі та розквіту нашої прабатьківщини.

У Князівстві на основі знань сучасної науки відтворюється Київ V-XIІІ століть у його реальних розмірах. Тут також відроджується атмосфера і дух тої величної епохи.

З 21 по 24 серпня в Древньому Києві на гостей чекає святкова шоу-програма на історичну тематику за участю унікальних породистих коней, а також безліч захоплюючих розваг і знайомство зі справжнім середньовічним містом.

Парк Київська Русь

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Урочисте відкриття святкування чотири дні поспіль буде починатися близько 14:00 з параду княжих прапорів за участю історичних персонажів, вражаючого виїзду кінної дружини та вітання самого київського князя Володимира Великого. Потім гостей запросять взяти участь в урочистій хресній ході до унікальної Василівської церкви Х століття.

Далі на великому ристалищі Древнього Києва в яскравих театралізованих постановках зі спецефектами оживуть сцени з історії Київської Русі, древніх билин і про повсякденне життя наших пращурів. У видовищних постановках гості побачать легендарних історичних постатей, які відіграли найважливіші ролі в долі нашої країни, та поглиблять свої знання про різні епохи. Відвідувачі долучаться до обрядів наших пращурів і познайомляться з історією та традиціями кочових народів, постійних супутників Київської Русі.

У тісному тандемі з досвідченими акторами-каскадерами кінно-трюкового театру в програмі візьмуть участь коні рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Представників деяких порід в Україні більше ніде не зустріти, адже їх було завезено до нашої країни в єдиному екземплярі. Всі бажаючі зможуть підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися з ними, проїхати на них верхи або в екіпажі.

Парк Київська Русь

Увечері незабутні емоції подарує гостям видовищна програма зі стрільбою палаючими ядрами з величезного требушету - єдиного діючого в Україні середньовічного облогового знаряддя.

У Древньому Києві кожен гість відчує себе справжнім мешканцем Київської Русі, занурившись у життя справжнього, живого середньовічного міста. Дорослих і дітей запросять взяти участь у древніх забавах, хороводах, танцювальних флеш-мобах і майстер-класах.

Тут кожен знайде заняття до душі. На Княжій стайні гості познайомляться з кіньми рідкісних древніх порід, дізнаються багато цікавого про них, зможуть погладити, сфотографуватися з ними і навіть здійснити прогулянку верхи або в екіпажі.

У прохолодній Княжій корчмі та в альтанках можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах. В гостях у Волхвині за чашкою трав'яного чаю, завареного за забутим рецептами, відвідувачі дізнаються про найпотаємніше. А в середньовічній крамниці та на ярмарку майстрів - виберуть на пам'ять оригінальні сувеніри ручної роботи. У Княжій костюмерній можна приміряти костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію, в середньовічному тирі - постріляти з лука, на монетному дворі - викарбувати монету за стародавньою технологією, відвідати музеї та експозиції.

Любителів активного відпочинку порадують швидкісна гірка «Змій Горинич» і захоплюючий канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності та протяжності.

Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч в комфортабельних кімнатах (за умови попереднього бронювання).

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00. Урочисте відкриття свята о 14:00. Завершення програми о 19:00. В програмі можливі зміни.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного - в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -230 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.