Директор Аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко в інтерв’ю для видання Kyiv.Press розповів про проблеми Києва, головну з яких, на його думку, виділяти недоречно.

«Хибне уявлення, що в Києві все погано», - вважає Сергієнко.

Він зазначив, що був майже у всіх європейських столицях і може стверджувати, що Київ не лише виглядає не гірше, ніж більшість з них, але інколи і набагато краще: в українській столиці багато парків, гарні краєвиди та просторі вулиці, а розбиті дороги, зазначає він, можна знайти і в Празі чи Будапешті.

«Для міста немає головної проблеми, це складний організм. Не можна щось одне зробити, приміром, усі дороги якісними, і буде киянам щастя», - каже Сергієнко.

Він вважає, що необхідно вирішувати одразу багато проблем, які можуть тільки накопичуватися: благоустрій, транспортна інфраструктура, комунальні послуги, дороги – дбати потрібно про все. Сергієнко заявив, що після 2006 року проблемами Києва практично ніхто не займався – ексмери Черновецький та Попов не приділяли цьому належної уваги.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показати ще

«У Києві 1 660 кілометрів доріг. З них капітально оновлено – з перекладками мереж, новою каналізацією, тротуарами, переходами – 1 100. Тобто дві третини», - розповів Сергієнко.

Щодо проблем із постійними заторами, експерт зазначив, що Київ – історичне місто, яке не збудоване з нуля, як-от Дубай, тому тут не можна розширити вулиці, як і дорожні розв’язки. Він додав, що усі столиці Європи переживали автомобільний бум, а півстоліття тому у Парижі можна було простояти в заторі не одну годину.

«У Києві всі хочуть мати авто і при цьому вимагають від мера зробити дороги. Коли ви купуєте нову сукню, не вимагаєте в мера нову шафу? Купуєте авто, то думайте, де його паркувати, як і куди їздити», - заявив Сергієнко.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Трубіцин заявив, що в Києві відсутня чітка політика щодо вуличної торгівлі та МАФів.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що олігархи «забетонувались» і їм добре.