У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою керівник притулку «Сіріус» Олександра Мезінова розповіла, як часто труять безпритульних тварин у Києві.

«Безпритульних тварин у Києві труять дуже часто - це відбувається практично кожен день. Тому що Київ ніяк не вирішує проблему з безпритульними тваринами. Досі ще не відрегульовані правила утримання домашніх тварин. І, на жаль, у нас немає загальнодержавної ідеології бути дружніми до тварин. Люди є досить неосвічені в цьому питанні, і оскільки є люди не зовсім адекватні і зовсім неадекватні, тому такі речі і відбуваються на сьогодні», - повідомила вона.

Мезінова сказала, що було б добре, якби у нас була соціальна реклама, і місто працювало б максимально над питанням безпритульних тварин. При цьому, вважає вона, залучаючи громадськість і все робилося, щоб в Києві було комфортно співіснувати людям і тваринам, то такого б не було. Зараз на «Столичному» ринку змінилося керівництво і поступила інформація від зоозахисників, підтвердила вона, що збираються отруїти безпритульних тварин, які мешкають на цьому ринку вже давно.

«Я вважаю, що «Столичним» ринком повинні були зайнятися вже давно, і не волонтери повинні були стерилізувати і годувати цих тварин, а це давно повинні були вирішити комунальні служби міста. І не так, як це вирішується в Києві і в безлічі українських міст. Є гуманний спосіб - це відлов, стерилізація, вакцинація, ревакцинація, повернення та влаштування тварин. Це найправильніший спосіб, щоб на вулицях міста не було безпритульних тварин», - резюмувала вона.

Як повідомляв портал Знай.ua, шкуродери труять тварин м'ясом з голками.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще