Український політик і журналіст Масі Найєм на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про те, що був визначений підрядник, який виконає протиаварійні роботи в костелі Святого Миколая, в Києві.

Багато з вас пам'ятають, що пожежа в святилищі сталася ввечері 3 вересня 2021 року, коли загорілася проводка всередині органу. З того моменту, десь за добу була зібрана сума на відновлення. Прості українці та представники бізнесу зібрали понад 25 мільйонів гривень. Тому реставрація буде здійснена виключно за благодійні кошти, а Міністерство культури України проконтролює витрати на ремонт, завдяки раніше створеній робочій групі.

Костелу Святого Миколая, фото ТСН

"Щойно на робочій групі "Національний Дім органної та камерної музики" визначився з підрядником, який виконуватиме протиаварійні роботи. Підрядник готовий зробити роботи за 19 378 371 грн. В термін до 31 грудня 2021 року. Згідно проектно-кошторисної документації вартість робіт була визначена в розмірі 21 909 840 (тобто підрядник зробить ці роботи дешевше)", - пише Масі Найєм.

Підрядником вирішили призначити компанію "Укрспецреставрація", яка зважилася знизити вартість ремонту десь на два мільйони.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Показати ще

Костел Святого Миколая, Афіша Києва

"Дивно що так дешево, на Андріївській церкві в 2017 році на аналогічні протиаварійні роботи було виплачено, якщо не помиляюся більше 30 мільйонів гривень за старими цінами на будматеріали і там не було пожежі", "А потім будинок віддадуть релігійній організації і там не буде вдома органної музики?", - залишили користувачі в коментарях.

Новина про реставрацію костелу, скріншот: Facebook

Нагадаємо, Зеленський доручив Шмигалю зайнятися реставрацією згорілого костелу Святого Миколая: "Вжити невідкладних заходів"

Як повідомляв "Знай.ua", "Магічна" церква-порятунок українців за сотні років від нападів: СРСР перетворив її на склад склотари

Знай.ua писав, на Андріївському узвозі у Києві дотла згоріла машина: всі зусилля рятувальників були марні