У наземному транспорті столиці запровадять розрахунки банківськими картками. Цю послугу впровадять вже на початку 2022 року.

Про це розповів заступник мера Києва Віталія Кличка та керівник цифрової трансформації Петро Оленич, передає "Мind".

Так, стало відомо, що за проїзд у наземному комунальному транспорті Києва незабаром можна буде сплатити за допомогою смартфона чи банківської картки. Запуск оплати карткою запланували на перший квартал 2022 року.

Петро Оленич, фото "Мind"

Варто зазначити, що представники київської влади не збираються відмовлятись від використання транспортної картки, адже вони мають певні переваги. А саме:

  • Розрахунок в транспорті за допомогою банківської картки триватиме 3 – 4 секунди. При цьому валідація транспортної картки Києва займає всього лише 0,3 секунди.
  • Також співробітники цифрової трансформації працюють над тим, аби пасажири могли сплатити за проїзд навіть без розблокування смартфона.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Ми маємо думати й про стабільність. Будь-яка цифрова система вразлива для кібератак. Якщо йде атака на місто – банківська картка не зможе працювати: вона проходить через сервери системи, яка валідувала цю картку", – зазначив Оленич.

Маршрутка, скріншот: YouTube

У Києві транспортна картка залишатиметься альтернативою оплати за проїзд та буде здатна забезпечити можливість безперебійного та чіткого розрахування навіть у разі надзвичайних подій.

Нагадаємо, хто відповідальний за життя пасажирів у громадському транспорті. Юрист пояснив, з кого вимагати компенсацію за травму в маршрутці

Раніше Знай писав, маршрутникам дозволять набивати транспорт стоячими пасажирами: МОЗ не проти

Також Знай повідомляв, українцям розповіли, що можна перевозити в салоні громадського транспорту - що думає про це закон і юрист