Легендарна Історична будівля пошкоджена через сильний вітер у Києві. Про це повідомляє Перший заступник генерального директора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко на своїй Фейсбук-сторінці.

Свій пост він супроводив фотографіями пошкодження. На них можна побачити, що на люкарні купола Андріївської церкви було пошкоджено скло через вітер.

Ремонт Андріївської церкви. Фото: Вадим Кириленко

"Майже сюжет для серіалу на Discovery. Поривом вітру було пошкоджено скло в металевій рамі люкарні купола Андріївської церкви. Для заміни скла заповідник запросив промислових альпіністів. Так складно скло у вікні ми ще не ремонтували", - повідомляє він.

Він зазначив, що промислові альпіністи піднялися до купола церкви, а також очистили металеву раму від замазки і залишків скла. Після цього фахівці підготують скло потрібних розмірів і вставлять його.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Ремонт Андріївської церкви. Фото: Вадим Кириленко

Нагадаємо, Зеленський доручив Шмигалю зайнятися реставрацією згорілого костелу Святого Миколая: "Вжити невідкладних заходів".

Як повідомляв Знай.uа, Стюардеса вигнала батьків з малятком на руках через маску. На сторінці Lakewood News Network в соціальній мережі Твіттер оприлюднили відео,на якому Стюардеса змушує покинути рейс батьків 2-річної дівчинки, яка сидить на колінах у вагітної мами.

Знай.ua писав, на Андріївському узвозі у Києві дотла згоріла машина: всі зусилля рятувальників були марні