Власники магазинів, ресторанів та приватних закладів незаконно захоплюють частину місць столичної парковки. Підприємці позначають «свої» місця дорожніми конусами, фішками, ланцюгами та табличками «тільки для клієнтів». Водіїв, які наважуються залишити свої автомобілі на «обраних» місцях, охоронці закладів просто виганяють.

Відтепер власники закладів зможуть на законних підставах забирати паркомісця, подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Часто у самому центрі столиці можна побачити біля закладів відпочинку, бізнес-центрів та дорогих магазинів спеціальні знаки, якими позначають паркомісяця для своїх клієнтів. Автовласників такі обмеження обурюють, проте сперечатися з паркувальниками ніхто не бажає.

Фото: "Джедаї"

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Показати ще

Варто зазначити, що знаки не мають жодних законних підстав та не погоджуються з міською адміністрацією. Працівники КП «Київтранспарк сервісу» регулярно роблять рейди незаконними парковками, стягуючи штрафи, та щойно комунальники їдуть, конуси та таблички з’являються знову.

Фото: "Джедаї"

«Якщо ви бачите помаранчевий конус чи табличку, знайте — це незаконно захоплене і приватизоване паркомісце. Місто належить нам усім, ніхто з власної волі не може окупувати частину вулиць. Ми вважаємо всі ці таблички та конуси сміттям, комунальні служби зобов’язані його прибирати, і ми будемо це робити», — коментує Костянтин Усов, заступник голови КМДА.

Фото: "Джедаї"

Київська міська державна адміністрація вирішила боротися з порушниками, запровадивши послугу офіційного передплаченого паркування. Відтепер приватні установи мають можливість підписати з містом угоду про бронювання машиномісць. Коштує послуга 8599 грн/міс за одне паркомісце.

Фото: "Джедаї"

Однак, такою законною парковою поки зацікавилися лише 2 заклади в Шевченківському районі столиці. У КМДА наголошують: на потребу власного бізнесу забронювати можна лише 40% паркомайданчика, інші 60% —залишаються загальнодоступними.

Раніше повідомляли, порожній трактор їздив по колу з тілом водія на даху: над загадковою загибеллю працівника снігоприбиральної машини ламають голови.

Як повідомляв Знай.uа, Єгипет не останній? Найспекотніший куточок світу потонув у снігових заметах, такої аномалії не бачили багато років.

Знай.uа писав, це новорічне диво? Десятки українців застрягли в Єгипті, людей виганяють з готелю-навіть крики не допомагають.