Легендарний спортсмен і мер Києва Віталій Кличко звернувся до українців з важливими новинами. Він заявив про демонтаж радянських пам'ятників.

Відповідний пост Віталій Кличко розмістив у своєму Telegram-каналі.

"Друзі! Сьогодні розпочали демонтаж та ввечері плануємо його завершити - прибираємо бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в центрі столиці 1982 «на ознаменування воз’єднання України з росією». Своє ставлення до України росія «ознаменувала» варварським прагненням знищити нашу державу та мирних українців. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» демонтуємо. І що символічно - коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника… Другу скульптурну композицію, встановлену поруч, закриємо опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберемо. Оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. А до того її можна буде використовувати як простір для експозицій", - звернувся до українців мер Києва.

Крім цього, Віталій Кличко повідомив, що робота над демонтажем ще не закінчилися.

"Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапору. Я підписав і подам проект рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу. Загалом плануємо демонтувати в столиці ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною і росією. На перейменування складений і список з понад 460 вулиць, об‘єктів. Він оприлюднений на сайті КМДА. І до 1 травня триватиме обговорення з киянами", - продовжив мер столиці України.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще