Арку дружби народів перейменують на Арку свободи українського народу, повідомив мер Києва Віталій Кличко. Проєкт відповідного рішення він подав на розгляд Київради

Мер також зазначив, що сьогодні ввечері планують завершити демонтаж двох бронзових скульптур робітників, які встановлені в 1982 році "на ознаменування воззʼєднання України з росією":

"І що символічно – коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника…", - прокоментував мер міста.

Арка Дружба народів. Фото: Facebook

Він також розповів, що для експозиційного простору буде демонтовано і другу композицію, але трохи згодом. Наразі вона буде закрита опоряджувальними матеріалами.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапора. Я підписав і подам проєкт рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу".

Також Кличко розповів, що у столиці буде демонтовано близько 60 пам'ятників та барельєфів, щоб назавжди стерти з лиця Києва всю радянщину та росію.

"На перейменування складений і список з понад 460 вулиць, об‘єктів. Він оприлюднений на сайті КМДА. І до 1 травня триватиме обговорення з киянами".

Нагадаємо, раніше соліст Kalush Orchestra провів Великдень з рідними перед Євробаченням-2022.

Як повідомляв портал "Знай.ua", метро в Києві відновило роботу, поїзди прямують до станції "Лісова".

Також "Знай.ua" писав, що Віталій Кличко терміново звернувся до українців та розповів про евакуацію українських дітей.