Українцям нагадали, що максимальний термін для прийняття спадщини у період дії воєнного стану може складати десять місяців з часу її відкриття.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра", відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця цього права. Зокрема, йдеться й про орендну плату за землю, яка дісталась у спадок.

"Дійсно, спадкоємець, який у встановленому законом порядку прийняв спадщину, є її власником з часу її відкриття, а документом для підтвердження права власності на спадкове майно є свідоцтво на спадщину. Проте, відсутність реєстрації права власності не зумовлює позбавлення особи прав користування та володіння належним їй майном", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Орендна плата за пай, facebook.com/gazetaPK

Юрист із земельних питань Сергій Корнійчук зазначив, що саме на цьому наголошує Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду у справі № 609/1231/19, — пояснює.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Фахівець пояснив, що для того, щоб отримати кошти за земельну ділянку, яка дісталась за заповітом і перебуває в оренді, можна скористатись одним з двох наступних варіантів:

  1. Дочекатись, поки мине 4-місячний додатковий термін, отримати свідоцтво про право на спадщину та звернутись до орендаря за своїми коштами.
  2. Скористатись правом на отримання коштів без свідоцтва про право на спадщину. Для цього необхідно зібрати пакет документів. Деталі читайте в ексклюзивному матеріалі на Соціальній інформаційній платформі:

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл