Попри невтішні прогнози економістів, сезоні овочі продовжують дешевшати. Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах

Продаж капусти, фото з відритих джерел

За даними аналітичного порталу info.shuvar, на гуртовому ринку почали дешевшати овочі борщового набору.

Буряк, без якого борщ не борщ, подешевшав на 5% у порівнянні з початком тижня. За кіло буряка просять від 9 до 10 грн. За даними інтерт-магазину "Сільпо" в роздріб за кіло молодого буряку просять 20 грн, а в мережі АТБ ціни ще тримаються, кіло буряку 1 ґатунку коштує 27,69 грн.

Капуста значно знизила вартість борщу. За кіло капусти блогової просять від 18 до 22 грн, у відсотковому співвідношенні здешевлення становить 14,89 у порівнянні з початком тижня. В мережі АТБ за кіло капусти 1 ґатунку просять 30 грн. В "Сільпо" рання коштує 37,30 за кіло.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

І головна прикраса борщу - часник, подешевшав на 20%. До речі, зубок часнику можна додати під час приготування страви. А їсти борщ з українським хлібом салом та часником - справжня насолода.

Гуртові ціни на часник українського походження становлять від 45 до 75 грн. В АТБ імпортований часник коштує 89,95 за кіло, а "Сільпо" за кіло молодого часнику просить 90 грн.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні