Внаслідок війни Україна опиниться в умовах найскладнішої зими за роки незалежності, але окремим областям буде особливо скрутно.

Про те, що майбутній опалювальний сезон років стане для України найважчим за час незалежності, заявляли чимало високопосадовців, це розуміють і самі українці.

Однак особливо важко буде тимчасово окупованим територіям Запорізької області. Про це в ефірі національного телемарафону новин заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Ірина Верещук, фото: скріншот із відео

Обіцянкам росіян про ремонт газопроводів та проведення опалювального сезону на Запоріжжі вірити не варто, зокрема, заявила вона. Крім того, Ірина Верещук закликає мешканців окупованих міст евакуюватися на підконтрольні Україні території при першій можливості.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Важкою ситуація, за словами міністерки, буде на Запоріжжі, у містах Енергодар, Мелітополь, Бердянськ, які поки що знаходяться під тимчасовою окупацією.

"Окупант імітує підготовку до опалювального сезону. Ми розуміємо, що газогони, ймовірно, неможливо буде відремонтувати. Є міста, які фактично будуть без опалення, Мелітополь у тому числі. Саме тому ми кажемо — евакуюватись і не вірити ворожій пропаганді про те, що все буде гаразд. Бо, як ми розуміємо і про це ще раз говоримо, ворог хоче утримувати наших людей там, використовуючи їх, як живий щит", — заявила міністерка. Ірина Верещук

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні