В Україні може змінитись механізм призначення житлових субсидій. Які нововведення можуть запровадити та кого вони торкнутися, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

В уряді задумали оновити механізм призначення субсидій, зокрема його хочуть зробити екстериторіальним. Зміни торкнуться лише внутрішньо переміщених українців, які зможуть звертатися за субсидією до органів ПФУ, ЦНАПів на новому місці проживання. Також подати заявку можна буде онлайн.

Субсидія. Фото: скрін youtube

"Щоб захистити права внутрішньо переміщених осіб на отримання субсидій та пільг, призначення такої допомоги пропонують здійснювати через Пенсійний фонд України, що дозволить українцям подавати документи на отримання виплат із будь-якої точки України", - йдеться у повідомленні.

Постанова поки не ухвалена Кабміном, але у разі позитивного рішення це полегшить життя українців зі статусом ВПО та дозволить зберігати дані субсидіантів в електронній формі, що виключить їхню втрату.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Крім того, ухвалення постанови дозволить запобігти втраті даних громадян, які дають підстави для отримання житлових субсидій та пільг, адже всі документи зберігатимуться в електронній формі", - сказано в повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, у Кабміні анонсують підтримку малому та середньому бізнесу: українці змагатимуться за гранти.

Також наш портал інформував, що 17% пенсіонерів не отримали пенсії за серпень: у Пенсійному фонді розповіли про причини.

Крім того, наш портал інформував, в Україні компенсують вартість комунальних послуг – хто може скористатися.