Українців запевнили, що їм не варто перейматися через ймовірну нестачу вугілля, яке використовується для опалення. Зазначається, що держава має запаси та можливість їх поповнювати.

Проте є ризики стосовно газу, що його може не вистачити на зимовий період. З приводу цього уповноважені органи намагаються передбачити всі ймовірні несприятливі сценарії.

Вони запевняють, що енергосистема повністю підготовлена, тож здатна пройти наступний опалювальний сезон.

Опалювальний сезон, скріншот з відео

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів про це у четвер, 15 вересня, під час свого інтерв'ю у програмі "Орестократія" відповідаючи на запитання журналіста, якою для українців буде зима 2022-2023 в умовах війни.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Вугілля є. Ми маємо власний видобуток вугілля в Україні... Цей запас до початку осінньо-зимового періоду до середини жовтня має бути накопичений близько 2-3 мільйонів тонн", — пояснив Кудрицький. Володимир Кудрицький

вугілля, корисні копалини // фото Getty Images

Стосовно газу Володимир Кудрицький зазначив, що Україна зазвичай використовує його в основному для опалення, тож його має бути достатньо, аби теплоелектроцентралі працювали й надалі.

"Ми підготували цілу низку сценаріїв, як ми проходимо зиму за різних умов: тепла зима, холодна зима. У нас є повний парк електростанцій, які ми на сьогодні використовуємо і які будуть недоступні, і ми бачимо, що і за оптимістичними, і навіть за песимістичними сценаріями, українська енергосистема здатна пройти наступний опалювальний сезон", — підсумував Кудрицький. Володимир Кудрицький

Електроопалення, скріншот: YouTube

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз