Кожен свідомий українець вважає своїм обов'язком допомагати ЗСУ наближати якнайшвидшу перемогу нашої країни над російською пухлиною на мапі світу.

Однак на цьому похвальному прагненні можуть нажитися і аферисти, яким совість дозволяє дурити навіть у такому питанні.

Попереду – складна зима, тож українці активно готуються до будь-якого розвитку подій. Головне – продумують, як утеплитись. На жаль, є люди, які наживаються і в таких складних ситуаціях. Ще й ЗСУ у свою аферу приплітають! Про нову схему шахраїв розповіла ведуча проекту "Аферисти в сітях", який щосуботи об 11:30 виходить на Новому каналі, Олена-Крістіна Лебідь.

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: іnstagram.com/elena_kristina_lebed/

"Увага, нова афера! Враховуючи непередбачувану зиму, зараз попит на що? Дрова, обігрівачі, буржуйки. Тому аферисти розповсюдили оголошення: "Продам дрова/обігрівачі/буржуйки! Недорого!" Його часто можна зустріти на сайтах продажів, – розповідає телеведуча. – Аферист "співатиме" вам по телефону чистою українською, що так дешево, бо є великий запас, і час зараз непростий, тому треба всіх розуміти і допомагати друг Прослухає чарівна фраза: "Розумієте, такий час, а раптом ви мене "кинете"? Це маніпуляція, щоб вам одразу захотілося довести, що є самою чесністю.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Телефонні шахраї, фото: gsminfo.com.ua

Потім шахрай попросить передоплату. Аргументуючи тим, що це на бензин, доставку, заробітну плату водієві, додатковий причіп. Одним словом, на що завгодно, аби гроші наперед.

"Звичайно, історія з передоплатою не нова. Але з'явилася актуальна фішка! Якщо ви замислюєтеся, чи варто платити заздалегідь незрозуміло кому, у хід піде "важка артилерія". Скажуть щось на кшталт: "Розумієте, я збираю велику партію для ЗСУ". Ви при цьому розтаєте і остаточно повірите "такому доброму дядькові". Продовжать так: "Можу, як варіант, ваше замовлення сформувати в їхню партію. Але там величезна машина, тож скиньте, якщо вам не шкода, для хлопців із ЗСУ. Хоча б на бензин – 1500 грн. А решту за ваше замовлення доплатите, коли отримаєте товар. Тобто 1500 грн - це вже в рахунок вашого замовлення". Людина, звичайно, остаточно здасться. Я вас благаю - ніяких передоплат! Легенди вам придумають дуже зворушливі, і ви влетите на три-п'ять тисяч гривень. Бережіть себе!"

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь зустрілася із рідною мамою, яка була в окупації 7 місяців.