Українцям нагадали, що ще у 2004 році, коли набрав чинності Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" було встановлено надбавку за понаднормовий стаж. З того часу вона поступово зростає.

Проте, українці не завжди розуміють, чому їм нарахували ту чи іншу суму і як проводився розрахунок. На сайті "На пенсії" з'явилася відповідь фахівців на запитання пенсіонерки, яка отримала набагато меншу суму доплати, ніж розраховувала.

"Чому при стажі 55 років мені до пенсії додали лише 30 гривень. У Пенсійному фонді сказали, що мені за стаж доплачують 708 гривень. А що ж я отримала? Прошу роз’яснити на основі надісланих даних. Алла Василівна, м. Одеса", - йдеться у повідомленні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Ваш випадок виглядає цілком типовим, схожі ситуації ми вже описували. Надбавку за понаднормовий стаж було встановлено до вашої пенсії ще у 2004 році, коли набрав чинності Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". З того часу вона поступово зростає.", - отримала вона наступну відповідь.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Жінці пояснили, що у її випадку розмір надбавки становить 35% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Як зростав розмір надбавки цього року:

  • До 1 липня такий прожитковий мінімум становив 1934 гривні, отже – розмір надбавки становив 676,90 гривні (1934 х 35%).
  • З 1 липня прожитковий мінімум зріс до 2027 гривень, отже, надбавка за стаж тепер становить 709,45 гривні (2027 х 35%).

Таким чином, у випадку пенсіонерки, яка поставила відповідне запитання, збільшення пенсії з 1 липня склало 32,55 гривні (709,45 – 676,90) саме через зміну вказаної надбавки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення