Збереження тепла в оселі актуальне зараз у новому опалювальному сезоні, як ніколи раніше, коли оскаженіла росія атакує критичну інфраструктуру України.

Інколи, з не зовсім зрозумілих, на перший погляд, причин, у будинку чи квартирі буває холодно попри опалення. Непотрібні втрати тепла є одним з основних факторів збільшення рахунків за електроенергію. Цю проблему варто усунути оперативно.

Щоб заощадити, варто не лише відімкнути деякі побутові прилади на ніч, а й вирішити першопричини, через які споживається більше енергії та втікає тепло. Наприклад, якщо в будинку немає потрібної ізоляції, то радіаторам доводиться працювати довше і старанніше, збільшуючи суми у платіжках.

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

П'ять основних проблем, які роблять температуру в будинку нижчою:

1. Погана теплоізоляція стін. Ця проблема може призвести аж до 35-40 відсотків втрат тепла у будинках. Зверніться до фахівців, щоб забезпечити додаткову ізоляцію у вашій будівлі.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

2. Неправильна температура котла. Рекомендується доводити котли до температури близько 60 градусів, так він працює ефективніше.

3. Неякісне покриття для підлоги. Будинки втрачають близько 10% тепла через підлогу. Вирішенням може стати добре ізольована підлога з підігрівом. Також варто перевірити підпільні вентилятори, чи вони чисті та не заблоковані.

4. Невдало розташований термостат. Термостати найкраще розміщувати в основних приміщеннях будинку, в ідеалі у вітальні або на сходовому майданчику. Водночас ніколи не можна його встановлювати над радіатором чи поруч із дверима, де є протяг.

5. Погана ізоляція вікон. Як тимчасове рішення ви можете використовувати герметик, щоб закласти тріщини. А як додатковий захід ви можете встановити захист від протягів або додати щільні штори. Розв'язанням цієї проблеми також є подвійне скління.

Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено