По досягненню пенсійного віку, кожен українець, який має необхідний стаж, має право вийти на заслужений відпочинок. Втім, бувають нюанси, за яких в оформленні пенсії можуть відмовити. Про це пише napensii.

Оформити пенсію за віком українці можуть особисто звернувшись до Пенсійного фонду, але через війну така можливість є не у всіх громадян. Також можливе автоматичне призначення пенсії, але скористатися ним також можуть не всі.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Так, автоматичне призначення пенсії за віком можливе, якщо у реєстрі застрахованих осіб є відомості про стаж, набутий до 2004 року (роботодавцем або застрахованою особою було подано на переведення в електронний вигляд трудової книжки). Якщо стажу в реєстрі недостатньо, то пенсія оформляється за заявою, яку можна подати через сервісний центр Пенсійного фонду України або веб-портал електронних послуг ПФУ.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Таким чином, виходить, що якщо в системі персоніфікованого обліку відсутня інформація про необхідну кількість стажу, то пенсія за віком не призначається. Якщо людина не подає додаткові документи протягом трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, то у ПФУ вважають, що ця особа прийняла рішення отримувати пенсію з пізнішого віку.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні нагадали, як оформити пенсію онлайн: до Пенсійного відвідати лише один раз.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Міністерстві соціальної політики розкрили деталі.