Українці можуть дізнатися, як відрізнити справжній сир, який приготували з натурального молока, від так званого "сирного продукту", до якого входять переважно рослинні жири.
Про це стало відомо завдяки інформації, яку розповіли експерти молочної галузі в ефірі програми "Сніданок з 1+1".
Для багатьох сир – дуже смачний продукт, також він ще корисний для організму, але тільки, якщо він дійсно натуральний. Якщо вживати замість натурального сиру сирний продукт, то ніякої користі організму це не принесе.
Правда, при цьому наші смакові рецептори залишаться задоволеними, адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для залучення покупців.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
”Якщо у сирному продукті тваринний жир замінено рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки та в принципі шкоду для здоров'я завдавати”, – каже дієтолог Борис Скачко.
Пальмова олія, яку кладуть у цей продукт, не становила б для нашого організму великої небезпеки, якби ми його вживали лише час від часу. Однак сьогодні вже майже не знайти продуктів (не тільки молочних), в яких не використовувалося б це масло.
Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту
Перша відмінність – це ціна. З огляду на високу вартість молока натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому сирний продукт відчутно дешевший за натуральний сир. Але навіть ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді їх собівартість набагато нижча.
Розрізнити їх можна і по запаху. Насправді сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно та ненав'язливо пахне молоком. На вигляд вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в'язкий та ламкий. Натуральний сир повинен бути твердим, пружним і пористим, а у випадку, якщо це сир бри - м'яким і тягучим.
Нагадаємо, що українці стали значно менше споживати сир, названо вагому причину.
Раніше ми повідомляли, як зміняться ціни на овочі в Україні до грудня: прогноз експерта.