Стало відомо, як українці можуть підготувати свій транспортний засіб до зими. Експерти пророкують складні три місяці для кожного, тому потрібно бути готовими до всього.

Про це пише Експерт із посиланням на РБК-Україна.

Насамперед зимові шини. Потрібно звертати увагу на показник слешпленинга - здатність ковзати по поверхні. Чим краще шина, тим краще буде зчеплення, підвищиться керованість, скоротиться гальмівний шлях, а також, що найголовніше і об'єднує перераховані вище пункти - це зменшує ризик потрапляння в ДТП.

Дорога. Фото: Обласна газета
Дорога. Фото: Обласна газета

При цьому експерти одразу зазначили, що не в усіх регіонах є необхідність змінювати гуму через погодні умови та опади. У деяких містах їх практично немає, тому якщо ви вирішили не змінювати гуму, обов'язково перевірте тиск.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Якщо він нижче рекомендованого для вашого авто, на гумі може бути закритий протектор, що допомагає машині ковзати зимовою дорогою. Невідповідний тиск знижує зчеплення протектора з дорогою та підвищує ризик занесення.

Далі акумулятор. Він працює в середньому без перебоїв від 3 до 5 років, але, в зимову пору року він відчуває подвійне навантаження, і завжди краще бути точно впевненим у його дієздатності.

Автомобіль, фото: Знай.ua

Якщо з ним все нормально, далі слід звернути увагу на рівень рідини в ньому, а також в якому стані проводу. Головне, щоб на них не було іржі, інакше все це може вкрай погано закінчитися.

Протестуйте також олію та антифриз. Воно не повинно бути в'язким, адже в іншому випадку двигун матиме здатність перегріватися на холоді.

Взимку найкраще заливати повний бак палива. Неповний бак – це страждання для двигуна у будь-який сезон. Але взимку в напівпорожньому баку може утворитися конденсат, що стікає в паливопровід і замерзлий там, перекривши шлях палива в двигун.

Така турбота про ваш транспорт дуже знадобиться взимку.

Машини, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що за оплату газу стягується комісія, в "Нафтогазі" пояснили всі українцям

Раніше повідомлялося, що українці можуть придбати долар за курсом 36,6 грн, щедру пропозицію від НБУ, але є нюанс

Також, фрукти стають доступнішими, але не всі: супермаркети встановили нові ціни на виноград та яблука