Експерти проаналізували ринок продуктів та зробили певні висновки, які продукти подорожчають рекордно цієї непростої зими.

Інфляційні процеси тривають, війна вносить корективи не лише безпосередньо на фронті, але й в тих містах, де люди залишаються жити у відносному спокої. Щодня, гривня на продовольчому ринку дедалі більше знецінюється. Експерти спрогнозували, що прийдешня зима буде надзвичайно важка для гаманців українців, які перестали планувати заздалегідь, а витрачають кошти виключно на комуналку, харчі та допомогу армії.

Продуктовий набір. Фото: скриншот з відео

На думку заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, взимку ціни на овочі будуть просто рекордними. Вартість зберігання овочів лише зростатиме з урахуванням цін на енергоносії, тому це відіб'ється і на вартості самих продуктів. Також не варто забувати про проблеми з логістикою в умовах війни.

Молочна продукція також злетить до гори, адже, крім того, що взимку корови не дають літні надої, через обстріли та окупацію різко знизилося поголів'я корів.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Разом з тим є затрати, які несуть молочні ферми, адже всі комплектуючі, які виготовляються і задіяні під час процесу — імпортні. Тому в зимовий період молоко та продукція з молока стрибоне на 20-25%.

Хліб. Фото: скриншот з Youtube

Щодо хлібобулочних виробів, хліба, борошна, то зернових цього року зібрано достатньо, є перехідні залишки, тому зростання цін на ці продукти пов’язане також із вартістю енергоносіїв та пального, а не з нестачею сировини.

Нагадаємо, ми писали, що українці зможуть отримати державну допомогу на похорон, але є кілька нюансів

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на яйця невиправдані, антимонопольний комітет взявся за шалену вартість.

Також "Знай.ua" інформував, що неприємність не лише в ціні: українцям сказали, що ще на них чекає в супермаркеті на сирних полицях, обережно.