У Мінсоцполітики пояснили, що найбільшу вигоду від підвищення прожиткового мінімуму отримують не ті громадяни, які найбільше потребують допомоги від держави.

Відповідну заяву зробила перша заступниця міністерки соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону. Вона пояснила, що оскільки прожитковий мінімум прив’язаний до значної кількості виплат, тому його підвищення відчувають передусім громадяни з хорошим фінансовим станом. Про це у Фейсбуці пише "Пенсійний кур'єр".

"На жаль, прожитковий мінімум сьогодні в Україні не виконує своєї ключової ролі – показника доходів. Скільки родина має отримувати для того, аби безбідно жити. І це є глобальна проблема. І причина цієї проблеми – це те, що протягом незалежності України до прожиткового мінімуму прив'язали дуже багато виплат.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний курєр

Гроші. Фото: скрін youtube

"І таким чином, коли ми рухаємо прожитковий мінімум, на жаль, дуже часто ми опиняємось в ситуації, коли найбільшу вигоду від підвищення прожиткового мінімуму отримують не ті громадяни, які найбільше потребують допомоги від держави, а ті якраз, що мають хороший фінансовий стан", – наголосила посадовиця. Дарія Марчак

Популярні новини зараз

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Заступниця міністерки також зауважила, що хоча наступного року підвищення прожиткового мінімуму не планується, загальний рівень підвищення буде. Адже чергове зростання відбудеться в грудні 2022 року та збережеться на весь 2023 рік.

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено