Через наближення холодної пори року, в Україні стрімко дорожчають консерви, адже влада попередила, що слід якомога ретельніше готуватися до складної, з усіх боків, зими.

Варто зауважити, що йдеться не тільки про м'ясні та рибні консерви, але й про овочеві та фруктові. Наприклад, мариновані огірки минулого місяця коштували 72,09 грн. за банку 0,5 кг. Зараз вона коштуватиме вже 83,21 грн. Вигідніше купувати консерви у торговельній мережі Метро – по 76,14 грн. Про це інформує портал Мінфін.

Продукти, скріншот з відео

Консервовані огірки також зросли у ціні. Минулого місяця банку 920 г коштувала 117,58 грн, а зараз вона коштує 131,21 грн.

Скриншот цін

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Кукурудза подорожчала з 29,73 до 34,86 грн. за 420 р. У магазинах Варус вона продається по 28,90 грн.

Консервований зелений горошок у вересні коштував 34,86 грн, а цього місяця – вже 36,82 грн за банку 400 р. У Варусі асортиментна позиція доступніша – по 33,90 грн.

Скриншот цін

Що вже й казати, про рибні та м'ясні консерви. Ціновий рекорд побили шпроти у маслі. Зараз за баночку потрібно заплатити близько 73,4 грн – на 17% більше, ніж у вересні. При цьому сардини трохи подешевшали, а бички в томаті не змінилися в ціні.

Нагадаємо, ми писали, що
Як повідомляв "Знай.ua"
Також "Знай.ua" інформував