Для всіх наших читачів, які уважно стежать за тим, що відбувається в Україні із пенсійними виплатами, з'явилася цікава історія. Необхідно розібратися чи є відмінності при нарахуванні військової та громадянської пенсії за вислугою років.

Про це стало відомо завдяки ситуації, що трапилася у пенсіонера з Тернопільської області, подробицями поділились у мережі.

Пенсіонери. Фото: скриншот youtube

"Мій чоловік – кадровий військовий – хоче вийти на пенсію за вислугу років. Як нараховуватиметься йому пенсія на відміну від цивільних?", - запитала мешканка Тернопільської області.

У Пенсійному фонді відповіли, що базовий розмір пенсії за вислугу років становить 50-55 відсотків сум грошового забезпечення військовослужбовця. За кожний рік вислуги понад 20 років пенсія додатково збільшується на 1-3 відсотки залежно від виду служби та пункту, за яким призначається пенсія.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Максимальний її розмір не може перевищувати 70 відсотків сум грошового забезпечення. Також загальний розмір пенсії не може бути меншим за розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що з 1 липня 2022 року становить 2027 гривень.

Водночас діє постанова Кабінету Міністрів від 14 липня 2021 року №713, згідно з якою загальний розмір пенсії, призначений згідно із Законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», не може бути меншим за 3854 гривень.

Нагадаємо, безкоштовні продуктові набори, хто може отримати і які документи мати з собою, точки видачі.

Раніше повідомлялося, ціна на соняшникову олію в супермаркетах: сумні прогнози та обнадійливі ціни.

Також, 200% прожиткового мінімуму: українцям розповіли, хто зможе отримати оновлену пенсію.