Через часті відключення електроенергії у зв'язку з масовими обстрілами росіян енергетичної інфраструктури України, доводиться використовувати, зокрема, такий спосіб освітлення, як свічки.
Проте, передусім варто неухильно дотримуватися правил безпеки, адже необережне поводження з вогнем може наробити багато лиха. Особливо потрібно бути уважним, коли вдома є діти.
Корисні поради у випадку відключення електроенергії дали у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Рятувальники навчили безпечно користуватися свічками та назвали основні правила поводження з пічним опаленням.
"Бережіть себе та близьких! Ні в якому разі не залишайте прилади без нагляду! Для захисту оселі від пожежі запасіться вогнегасником!", – наголосили у ДСНС.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Правила безпечного користування свічками під час вимкнення електроенергії:
- Використовуйте невисокі, стійкі, металеві свічники.
- Тримайте запалені свічки на безпечній відстані від горючих матеріалів.
- Не паліть свічки до кінця – залишайте недогарок довжиною 2-3 см.
- Не залишайте запалені свічки без нагляду.
Головні правила поводження з пічним опаленням:
- Не допускайте перегріву печей. Слідкуйте, щоб в стінах печей і димарів не було тріщин.
- Протягом опалювального періоду потрібно обов'язково очищати димоходи.
- На підлозі з горючих матеріалів перед топковими дверцятами прибийте металевий лист розміром 50х70 см.
- Не користуйтеся для розпалу печей легкозаймистими рідинами.
- Не залишайте прилади, що топляться, без нагляду.
Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову
Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються
Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року