Виробництво горіхів в Україні впаде на 17% до 96 тис. тонн через різке скорочення площ у окремих районах Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей після російського вторгнення в лютому 2022 року.

Такий висновок прозвучав у доповіді Tree Nuts Міністерства сільського господарства США (USDA). Зазначається, що у сезоні 2022/23 років експорт волоських горіхів з України експорт зросте майже на 60% до 95 тис. тонн.

Крім того, за даними USDA у сезоні 2022/23 років світове виробництво волоських горіхів досягне 2,6 млн тонн (у шкаралупі), що на 12% більше, ніж минулого сезону.

Горіхи, скріншот з відео

Водночас виробництво в Китаї, другому найбільшому виробнику волоського горіха, за оцінками, зросте на 27% порівняно з попереднім роком у 2022/23 рр. до 1,4 млн тонн завдяки сприятливим умовам вирощування.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Водночас виробництво волоського горіха в США знизиться на 1%, до 653 тис. тонн. Проте це зростання на 1% від середнього за 5 років. Прогнозується, що експорт волоських горіхів із США впаде на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 485 тис. тонн.

Волоські горіхи, фото: Знай.ua

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року