Стала відома справжня причина того, чому вже практично місяць українцям не вдається заощаджувати електрику, після чого частішають відключення електроенергії.

Про це висловився виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук у прямому ефірі одного із телеканалів.

За його словами в Україні, зокрема столиці, вже протягом найближчих двох тижнів можуть скасувати віялові відключення електроенергії, і люди знову зможуть жити колишнім життям із включеними електроприладами і не переживати за відключення світла в несподіваний момент.

Однак, станеться це лише в тому випадку, якщо росіяни знову не наважаться обстріляти нашу критичну інфраструктуру, чим вони займалися майже протягом жовтня місяця.

"Якщо не буде нових обстрілів та руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом... Давайте скажімо, протягом двох тижнів", - сказав він.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Проте були в його заяві і неоднозначні висловлювання. Наприклад, у ДТЕК натякнули, що у таких масштабних відключеннях можуть бути винні й самі громадяни, які одразу після появи електрики починають користуватись усіма приладами.

Відключення електрики, фото: Getty Images

Після 8-ї години без електрики люди хочуть зарядити свої гаджети, що є невід'ємною частиною життя, приготувати їжу, нагріти воду в бойлерах, забратися в будинку з пилососом, і так далі. Це все частина нашої рутини, від якої більшою мірою відмовитися не можна. Однак у ДТЕК мабуть не зовсім це усвідомлюють.

"ДТЕК не вдається заощаджувати електроенергію, тому що люди починають займатися всіма домашніми справами у проміжок, коли дають світло", - виконавчий директор компанії Сахарук

Нагадаємо, як урятувати житло від пожежі у разі віялових відключень: рятувальники дали українцям чек-лист

Раніше повідомлялося, що через війну виріс ризик небезпечних хвороб: у МОЗ порадили, що робити

Також, робимо запаси, але не панікуємо: як сильно зростуть споживчі ціни у 2023 році