У багатьох українських містах запроваджуються планові та навіть екстрені відключення електроенергії.

Столиця та Київська область дуже від них страждають, адже жителі бувають без світла і по 8-10 годин, а різні експерти прогнозують повний блекаут.

Звичайно, не може не бентежити те, що під час відключення електроенергії пропадає і мобільний зв'язок. Зокрема, оператора Lifecell. У компанії пояснили чому так відбувається.

Lifecell фото: kurs.com.ua

На офіційній сторінці компанії в соц мережі абонент поскаржився, що коли немає світла, Київстар та Водафон продовжують працювати, а lifecell практично одразу зникає.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Показати ще

"Лайф починав із найдешевших тарифів - для бомжів і студентів, і зв'язок був такий собі. Зараз це, напевно, найдорожчий оператор, але й зв'язок найякісніший. Під час війни теж. Але - поки що є світло. Не знаю, як де , але в Харкові при відключеннях Лайф зникав, як і Київстар. А Водафон сяк-так, але працював зв'язок, навіть інтернет тягнув потихеньку" , - написав клієнт, висловивши сподівання, що компанії вдасться впоратися з проблемою.

У lifecell пояснили, що при відключенні електрики навантаження на мережу зростає, тому зв'язком можуть виникати складності.

"Час роботи тієї чи іншої базової станції в середньому без живлення (тільки на акумуляторах) кілька годин. Скільки саме залежить від кількості резервних батарей на тій чи іншій локації. lifecell постійно намагається збільшувати їхню кількість" , - відповів представник мобільного оператора.

Відповідь lifecell

Нагадаємо, що Київстар, Lifecell та Vodafone запровадили унікальну послугу для всіх абонентів: скористатися можна безкоштовно.

Раніше ми повідомляли, що Київстар пропонує вигідний тариф на домашній інтернет – неможливо не скористатися.