Відключення електроенергії, до яких енергетики вдалися через російські атаки, можуть стати причиною підвищення цін і навіть дефіциту деяких продуктів харчування. Чого незабаром може поменшати на прилавках і як можуть змінитися ціни, повідомляє UBR.

Вже до зими українці помітять підвищення цін на овочі. Справа в тому, що сховища вимагають постійного підключення до електроенергії, тому через регулярні відключення виробникам доведеться переходити на альтернативні джерела енергії, зокрема генератори. З нинішніми цінами на паливо собівартість зберігання овочів різко збільшиться, що позначиться на кінцевій ціні. За прогнозами, овочі до початку зими можуть додати в ціні 15-20%.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Виробництво молокопродуктів також потребує постійного електропостачання. У нинішніх реаліях заводи можуть перейти на харчування від генераторів, що зрештою також призведе до зростання кінцевої вартості продукції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Експерти зазначають, що вимоги енергетиків скоротити споживання електроенергії до 50% можуть позначитися не лише на ціні молочних продуктів, а й на всю галузь. Такий крок загрожує зниженням обсягів виробництва, дефіцитом "молочки" українського виробництва та як наслідок збільшення імпорту іноземної продукції.

Раніше портал Знай повідомляв, готувати борщ доведеться без томатної пасти: ціни на популярну заправку зростають божевільними темпами.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, ми писали, гречка, цукор, хліб та олія: АТБ і Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.