З 1 грудня субсидіями починає займатись Пенсійний фонд України. Відома юристка Тетяна Дучич попереджала, щоб українці поспішали оформити субсидії до цієї дати.

А для тих, хто не встиг, уже висунуто нові умови. Жителям нашої країни пояснили, до якого числа і чому потрібно встигнути подати заявку.

Призначення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо людина претендує на повернення субсидії до 15 жовтня, вона подає заяву в листопаді або в грудні. Таку заяву вона має подати до 15 грудня, щоб Пенсійний фонд міг призначити їй субсидію з початку опалювального сезону.

Українцям також уточнили, що після 15 грудня субсидія призначається з місяця, в якому було подано заяву, тобто не від початку опалювального сезону.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Що ж до принципу розрахунку субсидії, він не змінився.

З 1 грудня українці зможуть подати документи через веб-портал Пенсійного фонду та додаток "Дія". Крім того, можна звертатися до Пенсійного фонду без прив'язки до реєстрації місця проживання. Це особливо важливо для переселенців, які через війну перебралися в інші регіони та можуть претендувати на допомогу.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Перевіркою всіх документів, які надаються людьми, займається Національна сервісна служба. Для того, щоб у підсумку не довелося повертати гроші державі, користувач повинен своєчасно повідомляти про всі зміни у документах, у тому числі склад сім'ї.

Нагадаємо, як виплачуватимуть субсидії після Нового року: українцям нагадали про важливі нюанси.

Раніше ми повідомляли, де можна зарядити телефон у Києві, коли немає світла вдома: Віталій Кличко розповів про можливість евакуації.

Також стало відомо, що Денис Шмигаль розповів, що буде з тарифами на комуналку та субсидіями цієї зими: чи є привід для паніки.