Вже наступного місяця, у грудні, проведуть перерахунок пенсій трьом категоріям пенсіонерів. Українцям пояснили, кому чекати на підвищення та скільки воно становитиме.

Як зазначають у Пенсійному фонді України, перерахунок проводитиметься автоматично, тому звертатися для цього нікуди не потрібно.

Перерахунки проведуть у зв'язку з:

  • підвищенням прожиткового мінімуму з 2027 до 2093 грн з 1 грудня;
  • встановленням мінімальної пенсійної виплати особам, які не працюють, з повним страховим стажем (30 років для жінок та 35 — для чоловіків) віком до 70 років, які отримують "страхові" пенсії на рівні 2500 грн або пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з розміру 2500 грн;
  • зміною показника середньої зарплати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку зі втратою годувальника учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Крім того, у Пенсійному фонді України повідомили, що станом на 24 листопада на пенсійні виплати спрямовано 49,1 млрд грн, в тому числі 9,6 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 39,5 млрд грн – через уповноважені банки.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

"Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. 🔹 За повідомленням АТ “Укрпошта” станом на 23 листопада доставлено 85,8 % профінансованих сум. 🔸 У листопаді надано 587 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, в тому числі 24 листопада – 17 тисяч.", - йдеться у подвоімленні. ПФУ

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї