Українці цієї зими страждатимуть не лише через дикі ціни на послуги та продукти, а й через можливі відключення світла і тепла після атак росії. У МОЗ розповіли, як можна підтримати комфортну температуру в будинку при вимкненому опаленні.

Зима в Україну прийшла дуже несподівано, температура стрімко падає і це відчувають багато хто, тим більше на тлі постійних обстрілів. У зв'язку зі складною ситуацією в енергетиці, МОЗ оприлюднило поради, які допоможуть зігрітися у такий мороз навіть без опалення.

Заморозки, фото з вільних джерел

Правила багатошаровості

Українцям рекомендують одягати якнайбільше речей відразу, особливо термобілизну, штани з натуральних тканин, в'язані речі, теплі шкарпетки тощо. Додатково можна сховатись пледом або ковдрою.

Ізолювати приміщення

Не давайте теплу "виходити" з приміщення та перевірте, чи не тягне холодом із дверей та вікон. Можна самостійно утеплити вікна за допомогою поролону. Все, що стоїть впритул до батарей, перешкоджає поширенню тепла.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Відмова від алкоголю

Алкоголь зовсім не зігріває, як би дехто не стверджував протилежне. При вживанні алкоголю розширюються судини і кров приливає до поверхні тіла, водночас внутрішні органи тепло втрачають.

Алкоголь

Скажіть "так" гарячим напоям та їжі

Все гаряче допоможе зігрітися, це факт. У нинішніх реаліях варто купити якісний термос або приготувати заздалегідь, набрати окріп у місцях, де є генератор. З газовою плитою все набагато легше.

Грілка – наш вірний друг

Варто налити гарячу воду в грілку або звичайну пластикову пляшку, замотати в рушник і покласти в ліжко. Під ковдрою грілка зігріватиме вас до ранку.

Грілка

Фізичні вправи

Не сидіть дома. Рух – найкращий спосіб зігрітися. Навіть простий двигун на 15-20 хвилин допоможе подолати холод.

Природне тепло

У сонячну погоду відкривайте штори – це додасть будинку кілька градусів тепла. Вночі слід закривати штори, щоб запобігти додатковому охолодженню приміщення.

Раніше ми писали, якщо в Україні зникне телебачення: які можливі варіанти розвитку подій

Як повідомляв Знай.ua, обійдемося без сніданку і палива, що бадьорить? В Україні виросли в ціні сосиски, кава та рибні консерви