В Україні подешевшало сало та деякі види м'яса.

Висока вартість продукту коливалася на ринках і в супермаркетах упродовж багатьох місяців. Через війну, яку розпочала терористична країна росія, та має на меті знищити цивільну інфраструктуру, багато продуктів дорожчають, через інфляцію та брак пропозиції. Дані щодо цін публікує портал моніторингу Мінфін.

Сало, скріншот: YouTube

Домашнє сало за місяць подешевшало на 10 грн – 189 грн/кг. А солоне сало у магазинах продається по 258,10 грн/кг. Минулого місяця середня ціна кілограма становила 254,93 грн.

В Україні восени рекордно подорожчали яйця – вартість зросла більш ніж наполовину. Якщо влітку десяток можна було купити приблизно по 35 грн, то вже на початку жовтня він коштував близько 70 грн.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Скриншот цін на продукти, Мінфін

Варто сказати, що і свинина також подешевшала. Грудинка, яка коштувала 170,82 грн/кг, зараз продається по 162,46 грн/кг. Лопатку минулого місяця реалізували по 167,86 грн/кг, а зараз – по 150,77 грн/кг. Ошийок був представлений по 213,65 грн/кг, а у жовтні цінник опустився до 191,97 грн/кг.

Підчеревина минулого місяця коштувала 170,68 грн/кг, а поточна ціна впала до 159,63 грн/кг. Єдиний вид свинини, який подорожчав, – шашлик – з 176,88 до 183,27 грн/кг.

Нагадаємо, ми писали, що розхопили як гарячі пиріжки: де і за якою ціною ще можна купити портативні зарядки

Як повідомляв "Знай.ua" за наявності якого боргу українцям можуть відмовити у субсидії: як не втратити соцдопомогу від держави.

Також "Знай.ua" інформував, банани та мандарини змінилися в ціні: сезонний фрукт порадує українців вартістю.