Співвласник СТОВ "Воля" що в Черкаській області Дмитро Ткаченко спрогнозував, що попри хороший урожай картоплі, за певних умов вона може значно подорожчати.

Подорожчання картоплі можливе за сильних морозів та снігопадів. А також у другій половині сезону зберігання – починаючи з лютого. Про це він написав у своїй колонці на AgroTimes.

Картопля, скріншот: YouTube

Ціна на картоплю залежатиме передусім від погоди. Якщо будуть морози, сильні снігопади — вона може зрости. Дмитро Ткаченко не передбачає значного зростання ціни на овоч.

Порівняно з іншими овочами картопля нині відносно недорога. Зараз іде масовий продаж картоплі тими господарствами, які не мають власних потужностей для зберігання. Крім того, багато цього овочу насадили господарства населення через війну. Відповідно, на ринку товару більш як достатньо, – зауважив фермер.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Картопля. Фото: скриншот Youtube

Згідно з даними на моніторинговому порталі Мінфін, ціна на картоплю на рівні 10,33 грн, здороження за місяць - на 7 копійок за кілограм. Молоду картоплю можна придбати за 11,07 грн - тут ціна навпаки знизилась. А рожеву за 10, 70 грн за кілограм.

Скриншот цін на продукти, Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що банани та мандарини змінилися в ціні: сезонний фрукт порадує українців вартістю.

Як повідомляв "Знай.ua" без грошей не залишимося? НБУ оприлюднив, де можна зняти кошти навіть без світла та зв'язку.

Також "Знай.ua" інформував, чи буде в Україні дефіцит хліба? Тараненко попередив про зростання цін і попросив не божеволіти.