Найближчим часом різких стрибків цін на продукти харчування не очікується, проте повільне подорожчання нікуди не подінеться. Про це в інтерв'ю порталу Мінфін заявив когнітивний директор Fozzy Group Дмитро Циганков.

Українцям слід бути готовими до того, що цінники у магазинах продовжать зростати, але темпи подорожчання будуть низькими. Дмитро Циганков вважає, що різких стрибків цін уже не буде. Втім, це залежить від курсу гривні та цін на пальне.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Ціни, швидше за все, ще зростатимуть, але повільно, без різких стрибків. На якихось продуктах це буде помітніше, на якихось менш. Свою частку внесе і сезонний фактор. Наприклад, овочі до весни традиційно дорожчають. При цьому інші продукти, такі як мандарини, взимку дешевшають", - зазначив експерт.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Водночас проблем із пропозицією будь-яких товарів не очікується. Якщо дефіцит і утвориться, то матиме тимчасовий характер, адже дуже швидко вирішать проблему.

"Поки що я не бачу, що щось загрожує тому чи іншому товару. Якщо ж таке станеться, то у нас є рішення, як швидко вирівняти ситуацію щодо будь-якого продукту", - заявив Циганков.

Раніше портал Знай повідомляв, скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.