В Україні сильно скоротилося виробництво хліба через постійні відключення електроенергії, які спровокували ракетні атаки Росії. Наскільки контрольована ситуація та чи побачать українці лише порожні полиці у магазинах, розповів перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко в інтерв'ю agroportal.

Юрій Дученко зазначив, що близько 20% підприємств хлібопекарської галузі на сьогоднішній день зруйновано чи не відновили роботу з початку повномасштабної війни. Водночас у країні зменшилася кількість населення, через виїзд багатьох за кордон, а водночас упало й споживання хліба.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Виробництво хліба дуже ускладнюється при стабілізаційних або аварійних відключеннях світла, адже процес випікання безперервний і у разі паузи вся партія вирушає в утилізацію. Вирішити проблему за допомогою генераторів не можна, адже їхньої потужності не вистачить, щоб виробляти достатню кількість продукції. Також перехід на генератори означає гарантоване збільшення витрат виробництва хліба і його кінцевої вартості.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Що стосується собівартості, то 1 кВт, який отримується з генератора, у 3-4 рази дорожче, ніж електрика з мережі. Питання навіть не в економічній складовій, а в технічній неможливо організувати повноцінну роботу хлібозаводу на генераторах", - заявив Юрій Дученко.

Незважаючи на труднощі порожніх полиць у магазинах, українці не побачать, адже виробники сировини, готової продукції, а також логістичні ланцюжки працюють.

Раніше портал Знай повідомляв, скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.