До приходу російських окупантів в Україну хлібозаводи завжди мали тижневий запас борошна та сировини. На даний момент на складах відчувається дефіцит. На жаль, не всі підприємства мають можливість з оборотних грошей виділяти кошти на закупівлю запасів.

Про це стало відомо завдяки заяві першого віце-президента "Всеукраїнської асоціації пекарів" Юрія Дученка.

Хліб. Фото: скриншот з відео

"За борошном ми не можемо фізично зробити запаси, і це критична проблема. Якщо сьогодні хлібозаводи чітко регулюються військовими адміністраціями з питань енергозабезпечення, то борошномельні підприємства зараз працюють із плановими відключеннями та обмеженням споживання електроенергії. Тому вони лише встигають забезпечити потреби хлібозаводів", — зазначив. експерт.

За словами Дученка, мукомоли через обмеження енергопостачання не можуть організувати процеси підготовки та помелу зерна, а також виробництва борошна. У разі відсутності електрики створити запас на 3-7 днів також складно.

Популярні новини зараз

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

В Україні готується революція у житловій сфері

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показати ще

Хліб, скріншот: YouTube

Борошно одразу вирушає на хлібозаводи, де воно йде на виробництво. Сировина надходить без відлежування, ще гарячою, що погано відбивається на технологічному процесі.

В умовах, що склалися, частина борошномельних підприємств працювала не на повну потужність, і обсяги продукції зменшилися. Сировина дорожчає, як і собівартість виробництва борошна через використання генераторів.

Голова відділу зернових та олійних ринків "АПК-Інформ" Ганна Танська проаналізувала ситуацію. Вона вказала, що люди через паніку почали закуповувати більше хліба на випадок блекауту через масовані ракетні удари російських окупантів.

Нагадаємо, до супермаркету за водою та хлібом? Українців попередили про подорожчання продовольчого кошика на 40%.

Раніше повідомлялося, що в Україні хлібзаводи залишилися без світла: скільки доведеться віддати за батон, цеглу чи булочку.

Також, готуємось до скрутних часів та робимо запаси: в Україні з жовтня значно зросте ціна на хліб.