Навіть не маючи власного городу можна забезпечити себе свіжою та корисною зеленню. Це можливо, вирощуючи мікрозелень у домашніх умовах і без особливих зусиль. Як це зробити, розповідає Сад та город.
Мікрозелень славиться своєю корисністю, а також надає стравам нового смаку. Її використовують як для декору, так і для повноцінної заміни зелені та салату. Вирощування не потребує особливих навичок чи умов, цілком підійде підвіконня у квартирі. З основних плюсів, що вирощувати мікрозелень можна цілий рік і кожні 10 днів отримувати врожай.
Існує багато способів вирощувати мікрозелень, пропонуємо ознайомитися з кількома з них.
Спосіб 1. У широкій посудині
- Замочити насіння (час замочування залежить від вибраної культури)
- У посудину насипати ґрунт або торф'яний субстрат шаром 4 см.
- На поверхні пошти розкласти насіння, полити його та акуратно посипати ґрунтом.
- Посудину накрити, наприклад, тепличною поліетиленовою плівкою.
- Помістити на підвіконня, що добре освітлюється, і чекати паростків.
- Після появи паростків прибрати плівку та обприскати їх 3 рази на день із пульверизатора. З появою 1-2 справжніх листочків мікрозелень вже можна вживати.
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
Правила бронювання від мобілізації посилили: українцям загрожують масові скорочення
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Спосіб 2. На папері
- Взяти, наприклад, паперові рушники або туалетний папір, добре змочити і укласти на дно лотка, але так, щоб насіння не знаходилося у воді.
- Накрити лоток прозорим і поставити на підвіконня.
Раніше портал Знай повідомляв, помідори нікуди складатиме: як зробити найкраще підживлення для томатів із золи.
Також наш портал інформував, простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, що прискорюють ріст і покращують смак.
Крім того, ми писали, овоч, який зробить диво з вашим організмом: його корисні властивості неабияк здивують.