Стало відомо, скільки коштують цитрусові, ціни на мандарини, апельсини та лимони на початку грудня.

Взимку попит на цитрусові зазвичай зростає. Українці купують мандарини, лимони та апельсини, в яких багато вітамінів, які бракують у зимовий період, та також відомо, що це "новорічні" фрукти, які значно додають до святкового настрою. Про зростання ціни повідомили на сайті east--fruit.

цитрусові, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

Лимони

Найбільше подорожчали лимони – на 146%. Торік у грудні за кілограм потрібно було заплатити 25,70 грн, а зараз – уже 61,70 грн.

Мандарини

Мандарини в українських супермаркетах подорожчали на 61%. Рік тому "новорічні" фрукти продавалися за 40,60 грн/кг. Нині середня вартість у супермаркетах – вже 71,90 грн/кг. Солодкі мандарини сорту Клементин коштують 64,9 грн/кг. Це на 57% дорожче порівняно з 2021 роком.

Апельсини

Апельсини зросли у ціні на 81% - до 69 грн/кг. Найдорожчі – іспанські, яких коштують 104,90 грн/кг.

При цьому мандарини та апельсини трохи подешевшали за останні два місяці. У жовтні кілограм цих цитрусових коштував щонайменше 100 грн. Не виключено, що перед Новим роком діятимуть знижки – і акційні пропозиції будуть доступнішими.

Грейпфрути

Ціна грейпфрутів зросла 116% порівняно з минулим роком. Найдорожчим цитрусом виявився лайм, який подорожчав на 131%. Наразі він доступний у магазинах по 185-252 грн/кг.

На думку фахівців та експертів на ринку, цитрусові подорожчали через значну інфляцію в країні, адже гривня, за яку купували ці продукти за кордоном знецінилася.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, ми писали, що ви такого точно ще не їли: як законсервувати мандарини на Новий рік.

Як повідомляв "Знай.ua" вітаміни стають доступнішими: супермаркети порадували новими цінами на апельсини, мандарини, банани та лимони.

Також "Знай.ua" інформував, готуйте сумки й гаманці: які продукти вже скоро можна буде купити дешевше.