Українцям нагадали, який штраф їм загрожує за незаконне полювання на новорічних красунь. Сума за зрубану ялинку може сягати декількох тисяч гривень.

У Київській міській держадміністрації зазначили, що сума штрафу залежить від розміру незаконно зрубаної ялинки. Вже не вперше перед Новим роком лісівники влаштовують рейди та патрулювання територій, де ростуть дерева. Перевіряють також ліси біля автошляхів та залізничних колій.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

"У рейдах також беруть участь працівники Держекоінспекції та Патрульної поліції. За кожне незаконно зрубане дерево правопорушнику доведеться сплатити штраф залежно від розміру дерева", – йдеться у повідомленні.

Важливо, якщо порушника зловлять у лісі, він заплатить від 599 до 2709 грн. за ялинку. У межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 грн. А на територіях природно-заповідного фонду доведеться заплатити від 908 до 4132 грн. за кожне дерево.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Також у КМДА попередили, що порушникам доведеться сплачувати штрафи за адміністративні правопорушення за статтями КУ 65 та 153. Їхні суми різні залежно від заподіяної шкоди, місця вирубки тощо. Мінімальний штраф – 170 грн. Максимальний накладається на посадових осіб – 5100 грн.

Нагадаємо, у ПФУ пояснили, як підвищити пенсію, продовжуючи працювати: є свої нюанси.

Раніше ми писали, "Грошей не вистачає": українці з картками "ПриватБанку" сидять без готівки тижнями

Як повідомляв Знай.ua, чи залишиться Україна без пального і що буде з цінами далі: водіїв чекає непростий період