Економіка України переживає найскладніші часи в історії, але, незважаючи на це, уряд у повному обсязі виконує соціальні гарантії перед пенсіонерами. Зокрема, у 2023 році планується провести щорічну індексацію пенсій, яка припадає на березень. На ці цілі у держбюджеті виділили майже 40 мільярдів гривень. Про це розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Роман Єрмоличев розповів, що якщо у 2022 році на соціальні виплати, у тому числі пенсії у державному бюджеті було закладено 400 мільярдів гривень, то у 2023 році передбачено майже 447 мільярдів гривень.

Пенсіонери, скріншот: Youtube

"Навіть в умовах війни фінансування збільшили більш ніж на 40 млрд гривень. Між іншим, ми розуміли, що доведеться індексувати пенсії, адже пенсіонери — одні з найменш захищених верств населення. І сорокімільярдне збільшення — це якраз додаткові асигнування для Пенсійного фонду", - заявив заступник міністра фінансів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Крім того, він наголосив, що фінансування виплат для ВПО, субсидій та інше залишиться на колишньому рівні, як і у 2022 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купівля страхового стажу в Україні: актуальні ціни та як правильно порахувати.

Також наш портал інформував, пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одразу шість пенсій до кишені: у ПФУ розповіли, хто з українців може отримати кругленьку суму.