На Україну, зокрема столицю, чекає дуже сувора зима. Кияни вже встигли пристосуватися до важких умов, живучи по декілька днів без світла та інших комунальних благ.

Якщо ж росія продовжить ракетний обстріл критичної інфраструктури, українцям може загрожувати тривалий блекаут.

Українці без світла, скріншот: YouTube

Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко зазначив, що генератори та акумулятори дозволяють бізнесу працювати лише тимчасово. Купівля та утримання в 100–200 грн за паливо самих пристроїв неабияк б'ють по гаманцю.

Однак, щоб у киян завжди був доступ до питної води у разі довгого блекауту, влада планує встановити генератори на 111 бюветних комплексах.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Запаси води, фото з вільних джерел

Лікарні та інші установи працюватимуть на аварійних генераторах, наразі розглядається питання щодо виділення ним резервних генераторів. Більше того, влада вже склала список торгових мереж, ринків, магазинів, аптек, ТРЦ, які продовжать працювати при відключенні світла.

Вже прийнято програму компенсації з міського бюджету 50% вартості генераторів, які закуплять ОСББ та ЖБК, але не більше 50 тисяч грн. Співвласники багатоповерхівок зможуть забезпечити себе джерелом підзарядки гаджетів, а можливо і деяким освітленням.

"Усі ці заходи, сподіватимемося, не дозволять ворогові загнати Київ у глуху темряву і дадуть можливість мешканцям протриматися деякий час, поки ситуація з електрикою не стабілізується", - підсумував експерт.

Київ без світла, скрін: YouTube

Раніше ми писали, з кожним днем ​​лише дорожче: АЗС засмутили оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть надіслати посилку практично задарма: "Укрпошта" оголосила про знижки