Уряд запровадив мораторій на підвищення комунальних тарифів, зокрема цін на газ, втім, після війни вартість блакитного палива для населення зростатиме. Про це в інтерв'ю Forbes заявив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишев і наголосив, що зростання цін буде поступовим і може розтягнутися на роки.

Олексій Чернишев наголосив, що поки що в Україні діє військове положення про підвищення тарифів немає й мови, але коли все закінчиться суми у платіжках українців зростатимуть.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Він пояснив, що багато років тарифи на газ в Україні не є ринковими і при цьому не компенсуються цими тарифами і немає дисципліни розрахунків. Через це галузь сильно страждає. Коли закінчиться війна, почнеться перехід на ринкові тарифи і цей процес буде поступовим з обов'язковою підтримкою субсидій, що потребують адресної монетизації. Загалом, за оцінками голови "Нафтогазу", перехід може тривати від 1 до 3 років.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Зазначається, що ціна формуватиметься на українському ринку без прив'язки до європейського ринку.

Ми маємо власний видобуток, ми не повинні залежати в тарифоутворенні від імпорту Олексій Чернишов

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 500-2000 кубів газу безкоштовно: хто з українців може претендувати на порцію блакитного палива.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.