Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже цікава новина. Справа в тому, що український уряд поклав спеціальні обов'язки на компанію "Нафтогаз" щодо постачання газу безпосередньо до гуртожитків. Однак цю інформацію теж буде корисно дізнатися і тим, хто мешкає в багатоквартирних будинках або в приватному житлі.

Про це стало відомо завдяки новій ухвалі Кабінету міністрів України, про яку повідомляє прес-служба уряду, пише "Хвиля".

Лічильник газу, фото: Знай.ua

Згідно з новою інформацією, у період з 1 листопада 2022 року та до 31 березня 2023 року "Нафтогаз" постачатиме газ підприємствам, установам, організаціям, на балансі яких знаходяться гуртожитки (та/або інші житлові будинки, в яких постійно чи тимчасово проживають побутові споживачі ), обсягах та цілях забезпечення природним газом побутових споживачів, які проживають у гуртожитках.

Тариф на газ для гуртожитків складає 7420 гривень із урахуванням ПДВ за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування).

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Гуртожиток. Фото: Youtube

Як зазначили у компанії, підприємствам, установам, організаціям, які хочуть отримувати газ від Нафтогазу, потрібно написати звернення до компанії та надати довідки, що підтверджують перебування на їхньому балансі гуртожитку (і/або іншої житлової будівлі, в якій постійно чи тимчасово проживають побутові споживачі).

Нагадаємо, неправомірне відключення світла: як правильно складати скарги.

Раніше повідомлялося, що українцям дозволили "розбити" оплату за газ на кілька місяців: обмежень немає, але кому краще не ризикувати.

Також українці отримують по 5 тисяч міфічного боргу, Нафтогаз виправдовує облгази: "Умисно не передають".