В Україні виріс середній розмір декретної допомоги. Про це повідомили у Фонді соціального страхування України та показали на скільки більше почали отримувати українки.

Декретна відпустка українок почала оплачуватись більше в середньому на 16,1%, якщо порівнювати з показниками минулого року. Згідно зі статистикою у період із січня по листопад 2022 року середній розмір допомоги становив 387,87 гривні за кожен день у декреті.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua

"За кожен день відпустки у зв'язку з вагітністю українки в січні-листопаді 2022 року в середньому отримували 387,87 грн допомоги, що на 16,1% більше, ніж минулого року. Загальний же середній розмір декретної допомоги, що виплачується за 126 днів, склав близько 49 тис. грн. . грн", - йдеться у повідомленні.

Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

До речі, розмір декретних виплат становить 100% від середньої зарплати за офіційним місцем роботи. При розрахунку враховується зарплата за останні 12 місяців та ділиться на кількість відпрацьованих днів. Отримана сума – виплата за один день декретної відпустки.

Раніше портал Знай повідомляв, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.