Незважаючи на всі економічні складності затримок із виплатами пенсій у 2023 році виникнути не повинно, втім, не виключено інших труднощів. Про це в інтерв'ю "Соціальній платформі" розповів народний депутат Михайло Цимбалюк, який є першим заступником голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Нардеп зазначив, що у 2022 році незважаючи на всі економічні труднощі, виплата пенсій та іншої соцдопомоги здійснювалася без затримок. У 2023 році виплати також здійснюватимуться своєчасно, чому сприятиме підтримка міжнародних партнерів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Натомість є інші труднощі, пов'язані з індексацією пенсій, яку мають провести навесні. За словами Михайла Цимбалюка, кошти для цього підвищення поки не закладені до бюджету.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Зараз йде професійна розмова між урядом, Пенсійним фондом та Верховною Радою. Зокрема, між нашим комітетом соціальної політики та комітетом з бюджету, щоб ми змогли хоча б наприкінці першого кварталу внести зміни до бюджету та закласти індексацію на рівень інфляції, яка у 2022-му навіть за скромними офіційними розрахунками була 30% Михайло Цимбалюк

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також наш портал інформував плюс 500 гривень до кожної пенсії: кому з українців може розраховувати на щомісячну доплату.

Крім того, ми писали, 2023 року українці отримуватимуть нову грошову допомогу: хто і на яку суму може розраховувати.