Останній місяць 2022 року відзначився приємною новиною для пенсіонерів, адже декому із них перерахували виплати. Водночас сума надбавки у всіх різна, комусь додали 600 гривень, а комусь 6.

Цей перерахунок проводився у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Крім того, було перераховано виплати й донорам, які щомісяця отримують 10% до пенсії від прожиткового мінімуму.

Перерахунок надбавки, призначеної відповідно до Закону України "Про донорство крові та її компонентів", було проведено 1 грудня. Зараз ця доплата становить 258,90 грн на місяць і плюсується до основних виплат пенсіонера.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відомо, що ця сума залишиться без змін і протягом 2023 року, адже прожитковий мінімум заморожено. Водночас за зміни прожиткового мінімуму надбавка збільшується на різницю між старою виплатою (до підвищення) та новою (після підвищення).

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Варто відзначити, що в Україні статус почесного донора надають людині, яка безплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми крові.

У цьому випадку для отримання надбавки до пенсії, особа повинна подати заяву та документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України" до територіального управління Пенсійного фонду.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову