Українці матимуть змогу отримувати гідні пенсії, але зміни зможуть провести вже після закінчення війни. При цьому не всім пощастить із розміром виплат. Подробиці розкрила заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі телемарафону.

Після закінчення війни в Україні планують внести накопичувальну пенсію, яка дозволить громадянам у майбутньому отримувати високі пенсійні виплати. Втім, це торкнеться лише працюючих громадян, а для тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок нічого не зміниться.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Дарія Марчак наголосила, що у відповідний законопроєкт перебуває на стадії розробки та опрацьовуються механізми, які забезпечать захист накопичень від інфляції. Також веде роботу над тим, щоб забезпечити захист людей від будь-яких маніпуляцій, махінацій із грошима.

Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Впровадження накопичувальної пенсійної системи на першому етапі або загалом через зменшення ЄСВ може призвести до зменшення ресурсу Пенсійного фонду. Але будемо реалістами - вже сьогодні держава значною мірою, приблизно на 40%, фінансує Пенсійний фонд", - зазначила представниця відомства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.