На новорічні свята молочноконсервні комбінати продовжували активно працювати, поповнюючи складські запаси, хоча активність зовнішніх продажів згущеного молока зимою традиційно знижується, як відзначили фахівці.

За словами експертів, на фоні здорожчання низки популярних продуктів, ціни на молочні консерви поки утримуються на стабільному рівні, то ж вони й надалі залишатимуться доступними для українців.

Експерти відзначають, що саме зараз ринок молочних консервів увійшов у міжсезоння. Водночас внутрішній попит після свят суттєво знизився, а свіжих експортних контрактів небагато.

Згущене молоко, скріншот з відео

Вартість цієї категорії продукції вдалося втримати на стабільному рівні, зокрема, завдяки тому, що ціни на сировину – молочні та пальмові інгредієнти, а також цукор – залишаються невисокими.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Фахівці відзначають, що активність зовнішніх продажів згущеного молока зимою традиційно знижується, але і в цілому експорт консервів торік впав у 2,6 раза. Водночас за їхніми словами, у 2023 році реалізація молочних консервів на зовнішні ринки має зрости, проте довоєнного рівня досягнуто буде дуже нескоро.

Крім того, у повідомленні Асоціації виробників молока повідомили, що закупівельні ціни на цю продукцію вже більше як місяць залишаються без змін.

Згущене молоко, фото: Інстаграм

Наприклад, закупівельна ціна екстра ґатунку станом на 12 січня залишилася на рівні 12,18 грн/кг без урахування ПДВ. Діапазон цін коливався від 11,90 до 12,50 грн/кг.

Водночас продукція вищого ґатунку коштувала 12 грн/кг із діапазоном 11,78-12,30 грн/кг. Перший ґатунок залишився на рівні 11,60 грн /кг. За нього пропонували від 11,27 до 11,90 грн залежно від партії. Середньозважена ціна трьох ґатунків залишилася на рівні 11,92 грн/кг.

"Така тривала стабільність ринку пов’язана з невизначеністю подальшого розвитку подій. Світовий ринок протягом грудня демонстрував зниження цін на біржові товари — такі як масло та сухе молоко. Відповідно, закупівельні ціни на молоко в основних експортних регіонах падають", — пояснює аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька. Яна Лінецька

Ціни на молоко, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро