В українських супермаркетах продовжують зростати ціни на продукти харчування, зокрема деякі товари першої необхідності. Скільки коштує рис, макарони та мука у другій половині січня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на продуктах харчування дивують з кожним місяцем все більше і все сильніше виснажують гаманці простих українців. Дорожчають навіть деякі товари першої необхідності, які є у харчовому кошику кожного українця.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 23 січня середня ціна довгого рису становить 74,59 гривні за кіло, як і на місяць раніше. Водночас рис довгий пропарений трохи подешевшав – з 72,49 до 71,47 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Середній цінник на кілограм пшеничного борошна торгової марки "Хуторок" становить 21,43 гривні за кілограм. При цьому у грудні ця продукція продавалася по 21,32 гривні за кіло. За два кіло цієї ж муки доведеться викласти 40,33 гривні замість грудневих 38,48 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Макарони пір'я у січні порадували зниженням цінника. У середньому їх можна купити за 26,90 гривні за кілограм, тоді як у грудні доводилося платити 29,68 гривні.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.